מניעה

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

04/02/2009 | 09:56 | מאת: אליהו

ד.נ. האם יש הוכחות כלשהן לטענה לפיה נטילת תוסף התזונה קיו 10 יכולה, בדרך כלשהיא, למנוע מחלות לב או מחלות דומות? תודה. אליהו

אליהו שלום רב, ישנם מחקרים המעידים על תרומת Q 10 למניעת מחלות לב, וישנם מחקרים שלא מצאו תרומה כלשהיא, אך אין מספיק מחקרים בתחום. מה שדי ברור הוא שנטילת Q 10 איננה מזיקה. בברכה, יעל

05/02/2009 | 13:55 | מאת: אליהו

יעל שלום רב, ראשית, תודה על תשובתך. שנית, האם תוכלי לציין שם של 2-3 מאמרים, שפורסמו בכתבי עת מכובדים (כולל, כמובן, שמות מחבריהם והיכן ומתי פורסמו), שמצאו עדויות על תרומת קיו למניעת מחלות לב (או מחלות אחרות), כדי שאוכל לעיין בהם בצורה מסודרת, על מנת להבין באיזו מידה, או באילו מגבלות, העדויות הללו מובהקות ומשכנעות, למרות המחקרים שלא מצאו תרומה כלשהיא, כפי שכתבת. תודה מראש. אליהו

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני