דקירות בחזה בזמן ריצה

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

19/10/2014 | 07:59 | מאת: דינה סגל

היי, אני בת 29 עם 35 ק"ג עודף משקל ולא עוסקת בפעילות גופנית. התחלתי אימוני ריצה לפני שבועיים ורצתי אתמול פעם ראשונה שני קילומטר רצוף. בחצי קילומטר האחרון הרגשתי דקירות בחזה שעברו מיד. היום במאמץ קל מאוד שוב הרגשתי דקירה קטנה. אשמח לעצתך ולדעת האם יכןלה להמשיך בפעילות. תודה רבה מראש.

דינה שלום, אני לא חושבת שיש לך מה להתרגש מדקירות פה ושם, בעיקר ולא היית פעילה זמן רב והתחלת לרוץ, גם העודף משקל יכול להפריע לעתים. אני מאמינה שאם תיכנסי לכושר ואולי רצוי יותר בהדרגה, כלומר הליכות משולבות עם ריצה קלה לזמנים קצרים, אז תחושות אלה יחלפו בקרוב. כמובן שאם את חשה בכאבים בחזה המתגברים במאמץ (לא ממש נקודה מסוימת אלא כאב יותר מפושט) אז רצוי להיבדק. אם יש במשפחה רקע של מחלות לב, לחץ דם, סוכרת או כולסטרול, אולי כדאי להיבדק בכל זאת כולל ביצוע בדיקת מאמץ (ארגומטריה) וכך תוכלי להיות רגועה. בהצלחה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני