כאב חד בחזה בזמן ריצה/שחייה

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

18/09/2014 | 01:35 | מאת: ירין

שלום. אני בן 18 לפני גיוס. אחרי חצי שנה שלא התאמנתי, חזרתי לעשות שחיות, בשחייה הראשונה הכל היה בסדר, אחרי זה כל פעם ששחיתי והקצב עלה הופיעה לי כאב פתאומי וחד בחזה שנעלם באותה שנייה שהפקסתי לשחות, הלכתי לרופאה ונאמר לי שהלב תקין וגם הריאות. הפסקתי עם השחיות ואחרי חודש התחלתי לעשות ריצות, בפעם הראשונה שרצתי הכל היה בסדר, אבל לאחר מכן ברגע שהעלתי קצב הכאב החד שוב הופיעה ופסק באותה שניה שעצרתי. בתור תינוק הובחנתי כבעל איוושה תמימה, ולפני החצי שנה הפסקה הייתי פעיל ספורטיבית מאוד. אני לפני גיוס (קרבי) ומאוד חשוב לי לפתור את הבעיה הזו תודה!

ירין שלום, קשה לי מאוד להגיד לך מה מקור הכאבים. ייתכן מאוד והם כתוצאה מחזרה לפעילות אחרי תקופה ארוכה שלא התאמנת. יכול להיות והעלית את הקצב מהר מידי. אך מאחר ולא כדאי שתהיה מוטרד כדאי שתבקש בדיקות נוספות, אולי אקו ובדיקת מאמץ (ארגומטריה). באקו יוכלו לראות מה קורה עם האוושה ובבדיקת המאמץ תוכל לראות האם יש כאבים במאמץ גבוה והאם ה א.ק.ג מראה משהו. שיהיה בהצלחה עם הגיוס!!! שנה טובה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני