חולשה גדולה אחרי אימון

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

09/03/2014 | 06:01 | מאת: דוד

אני רץ פעם בשבוע (בן 29) כ20-30 דק', ובזמן האחרון אני מרגיש חולשה גדולה מאוד אחרי הריצה (לפעמים אפילו ביום שלמחרת). זה ממש מטריד אותי, וגורם לי כזאת חולשה עד שאני מרגיש שמוטב שאפסיק להתאמן.. אין מחלות ברקע (מלבד סוכרת קלה ביותר), בצבא הייתי קרבי והכל היה בסדר.. מה יכולה להיות הסיבה לכך? (זה רק בחודשים האחרונים) האם אתה ממליץ על בדיקות כלשהן? האם צריך להיות מוטרד מהחולשה הזו? תודה!

דוד שלום, אינני רואה סיבה מדוע תרגיש כזאת חולשה לאחר אימון ועוד ביום שלמחרת במידה ולא שינית את האימון שלך באופן קיצוני. כלומר, אם לא הגברת את הקצב או שינית את המסלול למסלול קשה יותר, לא שינית את שעת האימון... לא ברור מדוע אתה מרגיש ככה. אני בהחלט ממליצה שתפנה לרופא המשפחה שיערוך בירור. לא מזיק לבצע בדיקת מאמץ ואקו לב על מנת לבדוק את תפקוד הלב. בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני