אקו מאמץ

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

24/02/2014 | 14:46 | מאת: מייק

שלום דר ( עכשיו עם תוכן) יש לי אי ספיקה מסתם מיטרלי בינוני עד קשה אני במעקב בלבד בבית חולים.. אני מרגיש טוב פיזית.. אני עושה הליכות 2-3 בשבוע בערך 3-4 קמ..הדופק שלי בהליכות 120 -140 בעליה!! לאחרונה הרופא נתן לי כדור חוסם בטא להורדת לחץ דם .. עכשיו שאני עושה הליכות הדופק לא עולה מעל 110-125 בעליה אני צריך לעשות אקו מאמץ והרופא דווקא אמר לי לא להפסיק עם הכדור ביום הבדיקה רציתי לשאול אפילו שאני נמצא בבדיקה מבוקרת מאוד זה לא מסוכן להרים לי את הדופק ל 170-180(אני בן 36).. שאני לוקח כדור שמטרתו להוריד דופק..?? תודה מייק

היי מייק, אני מקווה שהתשובה שלי עוד רלוונטית ועוד לא ביצעת את הבדיקה. בעיקרון, ברוב המקרים שנוטלים חוסם בטא הדופק שלך לא יגיע לדופק המקסימלי החזוי (170-180). טכנאיות הבדיקה אמורות לעצור את הבדיקה ב- 85% מהדופק החזוי שזה בערך 150 וגם לדופק הזה סביר להניח שלא תגיע. ברוב המקרים הבדיקה נפסקת בגלל שלנבדק יש קושי להמשיך עקב עייפות, קוצר נשימה או כאבי שרירים (מאחר והבדיקה משלבת מהירויות גבוהות עם שיפועים תלולים מאוד). במכוני הבדיקה לצוות חשוב ביותר הבטיחות שלך והם לא יעשו שום דבר שיסכן אותך. בהצלחה! יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני