קשישה חולת אי ספיקת לב

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

08/01/2014 | 17:11 | מאת: שלמה

איזו פעילות עושים, אם בכלל, עם קשישה בת 90 חולת אי ספיקת לב שמשתמשת בהליכון וממעט לצאת מהבית?

שלמה שלום, ראשית יש לעודד אותה ללכת הרבה בבית עם ההליכון. לנסות ללכת כל שעה - שעתיים כמה דקות בכל פעם. שנית, ניתן להזמין לה (קרוב לוודאי שגם דרך קופת חולים) פיזיותרפיסטית כמה פעמים בשבוע שתניע אותה ותעשה איתה כמה תרגילים להזרמת הדם ולהנעת האיברים בגוף לפי היכולת שלה. יש גם אפשרות להזמין פיזיותרפיסטית פרטית או מאמן כושר אישי לביתה שיעשו את אותה פעילות במידה וקופת החולים אינה מכסה את הפיזיותרפיסטית. אכן חשוב מאוד לבצע עם האישה פעילות לפי יכולתה. חשוב שגופה לא יתנוון, שזרימת הדם לשרירים השונים לא תקטן. באי ספיקת לב שריר הלב "מתעייף" מהר וקשה לו להזרים את הדם. הפעילות עשויה לסייע לו להתעייף פחות וכך האישה תרגיש יותר טוב בביצוע מאמצים כלשהם. בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני