הולטר

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

14/11/2013 | 23:38 | מאת: נתי

שלום בן 39, עם עודף משקל, לא מעשן. במדידות במרפאה יש לי לחצי דם גבוהים יחסית בסביבות 140-145/89-92 (לפעמים אף יותר מזה) על פי רוב במדידות חוזרות זה יורד קצת. הרופא הפנה אותי לבצע מדידת לח"ד 24 שעות. יש לציין שגם במדידות בבית במכשיר אוטומטי נמדדים לחצי דם גבוליים או מוגברים מעט, ובמדידות חוזרות חלה התמתנות יחסית (לעיתים זה יורד ללחץ דם תקין של 122-82). כנראה הסטרס מהמדידה גם תורם את חלקו לתוצאות. יש לציין שאני סובל מחרדה ומטופל בלוסטרל, אך כנראה זה לא מושלם. בעבר ביצעתי הולטר לח"ד, ובכל ניפוח חשתי לחץ וסטרס, וזה הביא לתוצאות כמעט גבוליות, לכן החשש שלי שההולטר שאבצע כעת לא יהיה אובייקטיבי. 1.מה הפתרון לזה ? 2. והאם כדאי לקחת כדור הרגעה או שזה יגרום לכך שהתוצאות לא יהיו אובייקטיביות ? (הרי אני לא יודע אם הסיבה היחידה למדידות מוגברות וגבוליות זה רק בגלל החרדה, וגם אם זה מהחרדה, עדיין זה אומר שאני חי עם לחצי דם מוגברים) 3. אותה שאלה לגבי כדור שינה ללילה, שיעזור מעט לשינה עם ההולטר . אשמח לקבל מענה על התהיות והשאלות הנ"ל. תודה רבה

הי נתי, ראשית לא מזיק לבצע את ההולטר החוזר. לאחר מכן תתייעץ עם רופא המשפחה והוא ימליץ לך האם כדאי להתחיל טיפול תרופתי או לא. הוא וודאי ימשיך מעקב אחרי ערכי לחץ הדם שלך. בערכים כאלה גבוליים לפעילות גופנית יש משמעות טובה מאוד. אם תבצע הליכות כ- 5 פעמים בשבוע למשך 30 דקות לפחות בקצב בינוני פלוס, אתה וודאי תראה שינויים לטובה בערכי לחץ הדם. הפעילות הוגפנתי מרחיבה את כלי הדם, עוזרת לאלסטיות של כלי הדם ומגבירה את יעילות וזרימת הדם. פעילות גופנית יכולה להוריד ערכי לחץ דם בכ- 5-10 יחידות וזה כל מה שאתה צריך על מנת להיות בטווחים האופטמיליים. בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני