דעתך המקצועית

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

26/06/2013 | 16:13 | מאת: בן

שלום יעל! אני בן 20 מתאמן בחדר הכושר 3 פעמיים בשבוע ורץ ריצות ארוכות מסביב לבית+אימון ספרינטים קצרים על מנת לשמור על הגוף וכמובן להוציא אנרגייה. בשבוע האחרון אני וחבר החלטנו לשנות קצת את האימון, והחלטנו לעשות אימונים למרחקים שונים על חול הים.ביצענו ספרינטים קצרים,ספרינטים ארוכים,ריצה עם גומייה וכו' על מנת לעשות את האימון קשה יותר ופונקצינאלי על מנת להקשות על הגוף שלנו. 1.אני בכושר טוב יחסית. מה אימונים שכאלה על חול הים עושים לכושר וללב שלנו?מה אנחנו מקבלים מבחינה פיזיולוגית חוץ מגיוון? תודה לך יעל

בן שלום, אימונים אירוביים (ריצות ארוכות) המשלבים מאמצים אנאירוביים (כגון ספרינטים) משפרים את הכושר הגופני ואת שתי המערכות שהזכרתי (אירובית ואנאירובית). ברור שאתם גם מוציאים יותר אנרגיה. ככל שתשלבו יותר תרגילים, יותר שרירים, מהירויות וקצבים, כך תשפרו יותר את סיבולת הלב ריאה, את מערכת השרירים שלכם (בעיקר סיבולת שריר) ואת היכולות שלכם. מעבר לכך שהלב מתחזק, מערכת זרימת הדם משתפרת, דוםק ולחת הדם משתפרים, גם המערכת ההיקפית משתפרת, כלומר היכולת לנצל את החמצן בשרירים. בעצם השימוש בסיבולת וספרינטים גם סוגי סיבי השריר השונים מתפתחים ובכך גם הם תורמים לשיפור שתי המערכות הנ"ל. בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני