שאלה

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

01/08/2008 | 08:11 | מאת: עדי ו

בס"ד ליעל פרניק שלום רב אני בת 27 סובלת מחרדות כ 14 שנה (קרדיופוביה) מעשנת כ 20 סגריות ביום .אני כ 8 חודשיים אחרי לידה . השבוע חזרתי מטיול בצפון שבו עשיתי פעילות גופנית שהמון זמן לא עשיתי כמו עלית מדרגות טלולות הליכה ממושכת ובקיצור מסלולים ארוכים . הרגשתי נהדר פרט למעט לחץ בחזה ברוב המקרים הרבה אחרי הפעילות ושלקחתי כדור קלונק 0.5 זה עבר אני מאוד מעונינת לעשות פעילות גופנית אבל אני חוששת כי הרבה זמן לא עשיתי פעילות אינטנסיבית מה עלי לעשות לפחות להתחלה כדי לשפר את סיבול לב הריאה שלי ??? האם אני יכולה לעשות כל פעילות למרות לחץ בחזה שיש לי מדי פעם??? יש לציין כי לפני שנה עשיתי אקו הולטר ואקג שיצאו תקינים ברוך השם . מה את ממליצה לי ?? בתודה מראש עדי

עדי שלום רב, בהנחה והלחצים בחזה אכן נובעים מחרדה בלבד (כפי שאני מבינה מההודעה שלך) אין שום סכנה בביצוע פעילות גופנית. מאחר ויש היסטוריה של חרדה ולחצים בחזה אני ממליצה להתחיל פעילות הדרגתית ללא שיפועים (עליות) תחילה. עם הזמן, במידה ותרגישי טוב הגבירי מעט את הקצב ושלבי עליות בשגרת האימונים. המשיכי כך כל עוד אין לחצים בחזה. במידה ותרגישי לחץ בחזה, אין צורך להילחץ או לעצור, האטי מעט והמשיכי את הפעילות בקצב זה עד אשר לא יופיעו יותר לחצים באותו מאמץ. במידה ואת עדיין חוששת, אני ממליצה שתבקשי מרופא המשפחה הפנייה לבדיקת מאמץ (ארגומטריה) אשר בה יבדקו סימפטומים קליניים (כגון לחצים בחזה) תוך כדי ניטור אקג בזמן המאמץ. במידה ולא יופיעו סימפטומים אלה או אחרים בזמן הבדיקה את יכולה להיות רגועה ולהתחיל בפעילות גופנית כפי שהמלצתי. בנוסף, מאוד חשוב כי תטפלי בבעיית העישון!!! גם אם הינך בריאה היום ואינך חולת לב, העישון שם אותך בסיכון גבוה ביותר להתפתחות מחלת לב (ו/או ריאות) בעתיד! עכשיו שאת אחרי לידה זה זמן מצוין לקחת את הבריאות והכושר לידיים, להתחיל בפעילות גופנית עקבית ולהפסיק לעשן. בהצלחה, יעל

07/08/2008 | 13:43 | מאת: סיגל קוליק

עדי שלום, חשבת לעשות התעמלות ציקונג? זו התעמלות מאוד מרגיעה מטבעה, ועם זאת משפרת את הבריאות הפיזית ובכך תורמת לגמישות, לנשי

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני