השעורה 231נהורה

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

14/06/2013 | 15:36 | מאת: יאיר

שלום אני הובנתי לפני מספר שבועות.כחולי סכרת לצערי .כאשר רמת הסוכר שלי עולה מעל 140 יש לי כאבים באצבעות ברגליים האם יש דרך להיפטר מכאבים אלו. כמו כן כיום אני עושה פעילות גופנית 5פעמיים בשבוע הליכה של 4.5קלומטר האם זה מספיק אני מסיים את זה בתוך 40 דקות . ברצוני להודות לך על האתר הוא נתן לי הסברים שהיו חסרים לי

יאיר שלום, אינני יודעת להסביר את הכאבים באצבעות הרגליים כאשר הסוכר מעל 140, תופעה זו אינה מוכרת לי, חשוב שתתייעץ עם רופא לגבי זה. לגבי הפעילות הגופנית, זה נהדר שאתה פעיל 5 פעמים בשבוע כ- 40 דק', זה בהחלט יסייע לך מבחינה בריאותית. אנשים שמבצעים פעילות גופנית באופן סדיר רואים שיפור משמעותי באיזון הסוכר ואף נעזרים פחות בטיפול התרופתי! מאחר ואובחנת לאחרונה חשוב שתשים לב למספר דברים כאשר את המבצע פעילות גופנית: 1. עשה לך הרגל פעם בשבוע למדוד סוכר לפני ואחרי פעילות גופנית ושים לב: א. שהסוכר לא מתחת ל- 100 לפני הפעילות הגופנית. אם הוא מתחת 100, עליך לאכול משהו קטן (כ- 15 ג' פחמימות כגון פרי, קרקר עם משהו, חטיף דגנים וכד') על מנת שלא תיכנס להיפו לאחר האימון. ב. אם הסוכר יורד משמעותית אחרי האימון ומגיע מתחת ערכים של 100, חשוב לאכול משהו. אם אתה מגיע להיפו (לרוב לפי ההגדרה מתחת 70) לאחר כל אימון, אנא פנה לרופא להתאמת הטיפול התרופתי לימים בהם אתה מתאמן. ג. אם הסוכר מעל 300 לפני הפעילות, אל תתחיל פעילות. אם העניין חוזר על עצמו, אנא דווח לרופא המטפל שאינך מאוזן. 2. חשוב מאוד לאכול משהו כשעה - שעתיים לפני האימון על מנת שערכי הסוכר לא ירדו. גם אם הפעילות מבוצעת מוקדם בבוקר, חשוב לאכול משהו לפני, אפילו משהו קטן בין 100-400 קלוריות. 3. חשוב לנעול נעליים נוחות וגרביים (!) על מנת לא ליצור פצעים בכפות הרגליים. 4 הקשב לגוף שלך. אם הינך מרגיש לא טוב (סחרחורת, קוצר נשימה או עייפות) או שהמאמץ קשה מידי, האט או עצור את הפעילות. חשוב לדווח לרופא אם אתה לא מרגיש טוב. אם תמשיך להקפיד על הטיפול התרופתי והפעילות הגופנית תראה שיפור בתחושתך ובמצב הסוכר. מאחלת לך בריאות וכושר, יעל

15/06/2013 | 22:30 | מאת: יאיר ברדה

יעל תודה על התגובה המהירה עזרת לי המון יש לי עוד 2שאלות בבקשה. 1האם יש חשיבות לשעות האימון בוקר או ערב.2 כיום אני הולך 4.5 קילומטר בהתחלה לקח לי לסיים בשעה היום ב45 דקות האם אני צריך להגדיל את זמן האימון ולגבי רכיבה כמה קילומטרים או זמן אני אמור לעשות ושוב תודה לך על הכול את ממש עוזרת לי

יאיר שלום, 1. אין חשיבות לשעת האימון, זה עניין של העדפה אישית, אך שים לב לדגשים שציינתי קודם לגבי הטיפול התרופתי והמזון. בבוקר, אחרי קימה משינה, חשוב מאוד כפי שציינתי לאכול משהו לפני הפעילות. 2. עושה רושם שהקצב שלך מצוין. אתה יכול להאריך את משך ההליכה לשעה. אם אתה פעיל כ- 5 פעמים בשבוע, שעה בכל פעם בהחלט מספיקה. אם אתה רוכב על אופניים, כמובן שכמו בהליכה זה תלוי בקצב, אם הקצב הוא טוב (בינוני+) בהחלט מספיק כחצי שעה בכל פעם. תוכל להשתמש בשעון דופק ולהשוות את הדופק של ההליכה והאופניים (הדופק צריך להיות די דומה) וכך תוכל לראות אם המאמץ מספיק גבוה. כמובן שאין צורך להגזים וחשוב מאוד להקשיב לגוף. על כל שעה של פעילות רצופה, כדאי לצרוך תוספת של פחמימות (כ- 15 ג') על מנת שהסוכר לא ירד יותר מידי. בהצלחה! יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני