התעבות חדר שמאל כתגובה לאימוני כוח

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

01/03/2013 | 20:31 | מאת: עופר

למה החדר השמאלי בלב מתעבה ומאבד מנפח הפעימה שלו כאשר עוסקים באימון כוח ? חוץ משילוב ריצה כשגרה יש דרך נוספת להגן על הלב? מתיחות, תזונה...

הי עופר, אימוני כוח עצימים עלולים לעבות את שריר הלב. הלב הוא שריר שכמו כל שריר אחר בגוף מתעבה בהתאם לסוג האימון. מצב זה נקרא היפרטרופיה והוא עלול לסכן את הלב (זה מעלה לחץ דם, גורם ללב להתאמץ ועלול לגרום להפרעות קצב). ריצה כשגרה יכולה לסייע מבחינת הזרמת הדם ושמירה על נפח פעימה, אך היא לאו דווקא תמנע את התעבות הלב והסכנות הכרוכות מזה, נהפוך הוא, ריצות עצימות ו/או ארוכות לאורך שנים יכולות "לתרום" להתעבות שריר הלב. על מנת להגן על הלב רצוי להימנע ממאמצים קיצוניים. ספורט תחרותי יכול להביא למצב כזה. חוץ מספורט תחרותי (שידוע כי אינו בריא מבחינה לבבית ו/או אורטופדית), אין סיבה להתאמן בעצימות כזאת שתביא לעיבוי שריר הלב. בברכה, יעל

04/03/2013 | 18:33 | מאת: עופר

1)האם כל הלב אצל ספורטאי מתעבה , או שבעיקר החדר השמאלי?? ( ולכן החוסר סימטריה הזו, היא גם גורם המגביל את תפוקת הלב) 2)עדיין לא ברור לי איך בעקבות אימוני כוח הלב גם מתעבה? שריר רגיל שהוא מופעל בעוצמה , הוא נקרע קרעים מיקרוסקופיים, ולאחר מנוחה ותזונה נכונה הוא חתך הרוחב שלו גדל, כלומר מתרחשת בו היפרטרופיה. אך מה קורה מבחינת הלב? ( האם בעת אימון כוח מאומץ הלב מתכווץ חזק יותר להזרמת דם לשרירים?)

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני