פעילות לאחר צינתור לב -יד מתי כמה ו....,תזונה

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

30/10/2012 | 09:37 | מאת: אברהם א

בס"ד הי יעל ראשית תודה בחור בן 48 עם חסימה של 75% בעורק הקדימי ,עברתי לפני שבוע צינתור דרך היד ,אבקש לדעת המלצות לפעילויות זמנים ,אציין שאני פעיל שייט בים אך אני מפחד לקחת זאת לקיצוניות ,במידה ויש לך המלצות תזונה אשמח ושוב תודה מראש

אברהם שלום, ראשית אני מאחלת לך החלמה מהירה. מאחר ואין לי מספיק נתונים עליך ועל מצבך הבריאותי, אני רוצה להפנות אותך למאמר שפורסם כאן בפורום: "לתת תשומת לב ללב". המאמר נותן הנחיות לפעילות גופנית לאחר אירוע לב ו/או צנתור. חשוב כמובן לקבל אישור מהרופא המטפל להתחיל בפעילות גופנית ולהתחיל בהדרגה. חשוב להיות במעקב אצל קרדיולוג ולבצע את הבדיקות הדרושות. אני ממליצה בחום שתפנה לאחד המכונים לשיקום לב הקרובים למקום מגוריך, שם תוכל לקבל תוכנית אימונים מותאמת אישית ולהתאמן פעמיים בשבוע תחת פיקוח רפואי ומעקב מקצועי. לגבי המלצות תזונה, רצוי מאוד שתיפגש עם דיאטנית (אם תלך לשיקום לב אז רצוי שם ואם לא אז בקופת חולים). היא תוכל לתת לך המלצות המתאימות לך באופן ספציפי לפי גורמי הסיכון שלך: משקל, לחץ דם, סוכר ושומנים בדם. באופן כללי מאוד, רצוי לשמור על תזונה מאוזנת, הדלה בשומנים רווים (בשר אדום, שוקולד וכד'), דלה בשומני טרנס (בורקסים, מאפים, מרגרינות וכד') ותזונה עשירה יותר בשומנים בלתי רווים (שמן זית, שקדים, אגוזים). כמובן רצוי כמה שיותר ירקות, פירות (במינון) ומזונות עתירים בסיבים תזונתיים (לחם שיפון, ירקות, דגנים וכד'). אבל כפי שאמרתי, אלה העקרונות הכלליים הידועים לרוב, וחשוב לקבל הדרכה אישית מאנשי מקצוע מתאימים. בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני