נשימה כבדה במאמץ

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

29/11/2008 | 16:09 | מאת: לימור

בת 33, בחודשים האחרונים אני מרגישה שכשאני עולה במדרגות (אני גרה קומה 3 ללא מעלית) אני מתשנפת מאד, הנשימה מאד כבדה וקשה לי לנשום נשימות עמוקות.(הנשימות קצרות מאד ואני לא מסוגלת לנשום נשימה ארוכה מבלי להתנשף) . בימים האחרונים הדבר קורה לי גם בהליכה של מס' דק במישור. אני די מודאגת שכן שני הוריי חולי לב. אמי לקתה לראשונה בהתקף לב בגיל 30... לציין כי במידה ואני הולכת במישור מס' דק' ומדברת בנייד אני מתקשה מאד בנישמה שלא נדבר על עליה במדרגות ודיבור בטלפון.. לצערי אני לא עושה ספורט כלל, וחשבתי שייתכן כי מדובר בסיבולת לב חלשה.. חשבתי להתחיל לעשות הליכות על מנת לשפר את סיבולת לב ריאה שלי, האם לנסות לבצע הליכות למרות שאני מתשנפת או עליי לבדוק קודם שאין חלילה בעיה כלשהי בלב? אילו בדיקות כדאי לעבור? תודה

לימור, מאוד ייתכן ומה שאת מתארת נובע מחוסר כושר גופני. אך אני חייבת לאמר שזה אכן קצת מדאיג אותי, במיוחד ויש לך סיפור משפחתי של מחלות לב (ובייחוד האם שלקתה בהתקף לב בגיל 30). במידה ואת מתנשפת במדרגות גם ללא דיבור בפלאפון וגם במישור זאת נורה אדומה, זה אחד הסימנים למחלת לב. אני בהחלט ממליצה לך לפנות בהקדם לרופא המשפחה שיפנה אותך לבדיקות המתאימות, ביניהן בדיקת מאמץ. אשמח להתעדכן בהמשך, בתקווה שזאת אזעקת שווא ואכן מדובר בחוסר פעילות גופנית אשר בר טיפול לחלוטין... בברכת כושר ובריאות, יעל פרניק

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני