ריצה מעל 8 קמ במשך שעה

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

24/07/2012 | 10:05 | מאת: אריה

אני בן 74 בריא מתאמן בחדר כושר כ5 פעמים בשבוע כולל 3 פעמים ריצה 8 קמ בשעה בהליכון. אני מרגיש נוח עם זה למרות בקורות המדריכים מה דעתכם? בקשר לריצה

אריה שלום, אינני מוטרדת מעניין גילך, שאפו על הכושר הגופני! במידה ואתה רגיל לרוץ בשנים האחרונות ולא התחלת תחביב חדש לאחרונה, זה נראה לי בסדר גמור. בעיקרון, הכל תלוי האם אתה סובל ממחלת לב והאם אתה בריא באופן כללי. במידה ורופא המשפחה מאשר לך להתאמן ואתה מבצע בדיקות כל שנה (מומלץ לבצע לפחות בדיקת מאמץ ואקו לב), אינני רואה סיבה שתפסיק את הריצה. מאחר ולא ראיתי אותך באימון, אינני מבינה את ביקורת המדריכים. ייתכן והמדריכים מוטרדים מאופן הריצה שלך (אולי הם חושבים שהמהירות איננה מתאימה, או שאתה עלול ליפול מסיבה מסוימת), כדאי להקשיב להערות הבונות שלהם, ייתכן והם יוכלו לסייע לך לרוץ נכון ובטוח יותר (אם זאת הבעיה מבחינתם). אם מה שמטריד אותם זה הגיל, אני חושבת שהם צריכים להיות גאים בך והלוואי עליי בגילך לשמור על כושר גופני שכזה... בברכת כושר ובריאות, יעל

03/08/2012 | 18:49 | מאת: אריה

לפני 9שנים פרשתי לגמלאות ונרשמתי לכנטרי מועדון כושר בשנה הראשונה השלתי כ17 קג מאז משקלי יציב. בתחילה התאמנתי אירובי ואן אירובי והליכון המדרכים עודדו אתי להעלות מחירות הגעתי ל4.5קמ בחצישעה אמרו לי עדיף 8קמ בשעה שלמה.יש לי בעיה עם מדרכים חדשים רצים להוריד לי מהירות ופעם סגרו לי את ההליכון.עברתי לסניף אחר של אותה חברה. אני בריא בה ולא נוטל תרופות ויש לי תמיד נטיה להעות מהירות ומשקליםבספורט אך אני מודע לעצור בזמןפנתי אליך כיון ורתי לשמוע חבוות דעת מקצועית

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני