שינוי בתזונה

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

20/07/2012 | 22:52 | מאת: מתן

שלום, אני בן 20, פורטאי שמתאמן באימוני כדורסל ואימוני ח.כ, עד עכשיו הייתי שותה מים אבל בעיקר קולה ומדי פעם כל מיני מיצים. אמרתי לאמא שלי שלא תקנה לי יותר קולה ולא מיצים אלא רק בקבוקי מים. האם ה"ניסוי" הזה מסוכן? האם חיביים לשתות גם דברים מתוקים מדי פעם, או שמים מספיק במהלך היום? נ.ב אני חייב תמיד לשתות מעט נס קפה כי אני מרגיש שזה מעורר אותי. תודה רבה

שלום מתן, אין שום דבר מסוכן בלהפחית את המשקאות המתוקים האלה. הם בדרך כלל מלאים סוכר וקפאין, הם לא משקאות בריאים באופן כללי. מים הם הנוזלים היחידים שהגוף צריך. ישנם משקאות אנרגיה (כגון הגטורייד) המכילים סוכר (על מנת לספק פחמימות זמינות במאמץ) ומינרלים (על מנת לאזן את כמות המינרלים לאחר מאמץ). אך אין סיבה לכולם להשתמש בהם, הם בעיקר מיועדים לספורטים אשר מבצעים אימונים מאוד ארוכים (כגון רצים למרחקים ארוכים) הנמשכים מעל שעה. מעט נס קפה ביום אינו מזיק. בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני