עזרה ממך

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

05/07/2012 | 06:43 | מאת: מאי

אני אוהבת לקרוא מאמרים על ספורט באינטרנט. אחד הנושאים שקראתי לא מעט אליהם זה נושא הריצה עם התנגדות של קילו/שניים בידיים או משקל המחובר לזרועות או לקרסוליים בזמן ריצה או הליכה. כמעט כל המאמנים בדיעה אחידה. לא טוב לרוץ בצורה הבאה. אני הפסקתי לעשות את זה מכל החומר שיש באינטרנט. תוכלי להסביר לי בפשטות מדוע ממש רוה האנשים לא ממליצים על ריצה שכזו? תודה רבה לך ממני מאי

מאי שלום, ראשית אני מפנה אותך למאמר של איתי זיו (שאולי כבר קרא) בנושא משקולות קרסוליים. בגדול מה שנאמר שם זה שמשקולות הקרסוליים יכולות להעמיס על המפרקים ולגרום לפציעות, עלולות לגרום לחיכוכים בעור ולפצעים ועלולות לשנות את אופן הריצה כך שצורת הריצה (מבחינת מנח כף הרגל) איננה נכונה. להלן הקישור: http://www.itaiziv.co.il/index.php?option=com_content&view=article&id=94&Itemid=103 לגבי משקולות ידיים: בעיניי זה מאותן הסיבות שהזכרתי לעיל (למעט הסיבה השלישית, לא נראה לי שהמשקולות ישפיעו על אופן הריצה באופן משמעותי). משקולות על הידיים לאורך זמן (במידה והריצה ארוכה) יכולות להעמיס על מפרק הכתף, המרפק וכף היד. אך אם השימוש הוא למספר דקות בלבד, אינני רואה בעיה. בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני