דופק מהיר במנוחה אצל חייל צעיר

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

27/04/2012 | 15:54 | מאת: אסתי

שלום רב , בני בן 18.5 , חייל בתותחנים מזה כחודש. מתלונן על דופק מהיר שמורגש כאשר הוא שוכב לישון בתום הפעילות. בבית נמדד דופק של 112 בשכיבה לאחר ארוחה. מה עלינו לעשות? תודה , אסתי.

אסתי שלום, ישנם אנשים שלהם דופק גבוה במנוחה וזה הנורמלי שלהם אך מומלץ לפנות לרופא המשפחה שיפנה אתכם לבדיקות המתאימות. ברוב המקרים יבצעו בדיקת הולטר דופק במשך 24 שעות (מעקב אחר דופק ליממה) וכך יוכלו לברר מהו הדופק האמיתי בכל מהלך היום והלילה והאם יש הפרעות קצב. ייתכן ויפנה אתכם לבדיקות נוספות לראות מהו מקור הדופק הגבוה (במידה ואכן גבוה) הכוללות בדיקות דם (לדוגמא: גם אנמיה וגם פעילות יתר של בלוטת התריס יכולים לגרום לדופק גבוה), אולי גם אקו לב ובדיקת מאמץ. שווה לעשות את הברור. בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני