אימון כח וחומצת חלב

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

26/03/2012 | 03:10 | מאת: אילי

קודם כל רציתי להגיד לך תודה רבה על התשובה הקודמת לשיפור הכושר הגופני שביקשת מצור קסטל.מוריד בפנייך את הכובע. באימון אנאירובי סטנדרטי בחדר כושר, 10/12 חזרות, 3 סטים, 60 שנ' מנוחה, מדוע חומצת החלב כמעט ולא עולה? ארי באימוני אנארובי חומצת החלב אמורה להיות גבוהה לא? תודה לך יעל

אילי שלום, חומצת החלב נוצרת בתהליך שנקרא גליקוליזה מחומר שנקרא פירובט. נכון שחומצת החלב נוצרת כל עוד הגוף צורך אנרגיה אך היא גם מתפזרת בדם לרוב באותו הקצב שהיא נוצרת. במאמצים עצימים וממושכים, קצב פינוי חומצת החלב לא מצליח לעמוד בקצב יצירת חומצת החלב ואז היא מצטברת בשריר. זה קורה בעיקר במאמצים אירוביים ארוכים. בגלל שמאמצים של תרגילי כוח הם אינם אירוביים, יש זמן לפנות את חומצת החלב ולכן היא אינה מצטברת. בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני