חזרה לפעילות לאחר התקף לב

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

12/03/2012 | 07:41 | מאת: ניצן

שלום יעל בן 57 , עוסק בספורט ( טניס) שנים רבות בצורה די אינטנסיבית , כ 6 שעות בשבוע . עברתי לפני 3 שבועות התקף לב . אני לאחר צינתור וסטנט. בקרוב אתחיל שיקום לב . שאלתי האם אוכל לחזור לפעילות ספורטיבית הכוללת טניס בעצימות גבוהה? תודה

ניצן שלום, מצוין שאתה מתחיל שיקום לב בקרוב. אני מציעה לך להתייעץ שם עם הפיזיולוג לגבי החזרה לטניס כי הוא יכיר את הפרטים שלך הרבה יותר טוב. באופן כללי אני לא ממליצה חזרה לפעילות אינטנסיבית של טניס לאור סוג המאמץ שכולל שינויי כיוון חדים, העלאות וירידות בקצב (בדופק ובלחץ הדם) חוזרות ונשנות, מאמץ נשימתי מאוד גדול וכד'. בכל אופן כל מקרה לגופו, אני הייתי נמנעת מטניס בחצי שנה - שנה הקרובות ואולי גם בכלל תלוי במצב הבריאותי כיום ובעתיד. בברכה, יעל

05/06/2020 | 12:26 | מאת: עמוס

לדעתי התשובה לא מספקת ובגדר של לצאת ידי חובה. חד משמעית ספורט תחרותי הוא חלק בלתי נפרד מהחיים ויש לעשות הכל על מנת לחזור לשגרה רגילה. לדעתי אין בכך כל סיכון במיוחד מאחר וגורמי המחלה הופחתו משמעותית לאחר הצנתור. אני שבועיים אחרי צינתור חזרתי לרכבת אופניים תחרותיות והכל תקין.

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני