קירור הגוף במהלך אימון

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

08/03/2012 | 15:00 | מאת: מאי

כאשר אנחנו באמצע אימון גופני ועושים הפסקת מים קצרה על מנת להחזיר נוזלים שאיבדנו, האם זה נכון שמטרת שתיית המים היא גם לקרר את חום הגוף שעלה באימון? 2.תמיד שרואים ספורטאים שרצים ריצות ארוכות לוקחים בקבוק מים ושופכים על עצמם על הערוף והראש. אני מאמין שזה על מנת להוריד את טמפרטורת הגוף במהלך המאמץ, אך תוכלי להסביר לי למה כל כך חשוב לקרר את הגוף במאמץ? אלף תודות...

מאי שלום, 1. אכן כן, המים גם מחזירים את הנוזלים שאנו מאבדים ומונעים התייבשות וגם מקררים את הגוף. במהלך פעילות הגוף מוציא אנרגיה רבה על קירור הגוף, שתיית המים חוסכת לגוף מאמץ זה. מומלץ לשתות מים קרירים אך לא קרים מידי או קפואים. 2. אני חושבת ששפיכת המים על הגוף נועדה לצנן את הגוף ובכך להקל על הספורטאי את המשך הפעילות. ההזעה עדיין תמשיך אך היא תהיה פחות מורגשת בגלל המים הקרים (כמו במזג אוויר קר). את הסיבה לקירור הגוף הסברתי בסעיף הראשוןץ בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני