איזה חימום לבצע?

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

06/03/2012 | 03:29 | מאת: שבי

אני בן 21 משחק כדורגל 5 פעמיים בשבוע והולך לחדר כושר פעמיים בשבוע. ביום שני ורביעי אני מבצע אימון כדורגל של שעה וחצי,עושה שחרור קל ומתיחות קלות עם כל הקבוצה לאחר האימון. מסיום האימון לוקח לי בערך 25 דקות עד שאני מגיע עם האוטו ומתחיל אימון בחדר הכושר. כמובן שאני אוכל בין 2 האימונים משהו קל כמו סנדביץ. שאלתי היא: איזה חימום לעשות לפני החדר כושר?,ארי גם ככה הגוף שלי יחסית חם עוד מאימון הכדורגל. האם לעשות חימום סטנדרטי הכולל ריצה 5-8 דקות ומתיחות קלות? או שבגלל שסיימתי אימון לפני 25 דקות אני יכול להתחיל אחרי דקה שתיים של חימום קל? סליחה על החיפורת :) ותודה

שלום שבי, נראה לי שאחרי אימון כדורגל של שעה וחצי, השחרור והמתיחות הגוף מספיק חם. מאחר ואתה מתאמן גם מספר רב של פעמים בשבוע, הגוף שלך רגיל למאמצים ואינני רואה צורך בחימום נוסף לפני האימון. במקרים חריגים כגון מזג אוויר קר במיוחד, או הפסקה ארוכה יותר בין האימונים (מעל שעה), אפשר לעשות עוד חימום קל כפי שהצעת. בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני