דופק גבוה במאמץ

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

27/02/2012 | 09:27 | מאת: הילה

שלום רב אני בת 42 וכחצי שנה רצה 4 פעמים בשבוע כ-25 ק"מ שבועי עד כה הצלחתי לרוץ בקצב הכי מהיר של 8 דקות לק"מ (כמעט הליכה) הדופק שלי מגיע ל-170 בקלות ולכן אני מפחדת לרוץ מהר יותר קשה לי מאוד לנשום בריצה ולאחרונה התגלה לי חוסר בויטמין D האם יכול להיות קשר בין הדברים. אני רוצה להגדיל את הפעילות לטריאתלון אבל התוצאות של הריצה ממש גרועות.

הילה שלום, אינני מוטרדת מהדופק הגבוה (אם את מרגישה טוב במהלך הריצה). אם את יכולה לרוץ יותר מהר ורק הדופק עוצר אותך, אינני חושבת שיש לך סיבה לדאגה אך אני מבינה שיש לך קושי בנשימה. אינני יודעת על קשר בין ויטמין D לקוצר נשימה. אני מציעה ללכת לרופא ולבדוק מהו מקור קוצר הנשימה. כדאי לבקש בדיקת מאמץ על מנת לשלול קוצר נשימה על בסיס מחלת לב והרופא וודאי יוכל להציע בדיקות נוספות הקשורות לנשימה. מאחר ואת רוצה להתאמן לטראתלון, חשוב מאוד לבצע בדיקות מקיפות לפני כן. אם רק התחלת להתאמן לאחרונה, אולי הקושי בנשימה ובהעלאת המהירות קשור לכושר הגופני וזה אמור להשתפר עם הזמן כולל הירידה בדופק. שיהיה בהצלחה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני