ליעל

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

04/12/2011 | 22:40 | מאת: אנה

קודםם כל באמת תודה על התשובות המעמיקות מקודם, למדתי הרבה. רשמת שם שמקלחות של מים חמים וקרים לסירוגין הן מומלצות לספוטאים העוסקים בספורט אינטנסיבי. אני מחשיבה את עצמי אחת שעוסקת בספורט אינטנסיבי, אני רצה ריצות די ארוכות בקבוצה מקצוענית. חלק מהרצים והרצות לאחר ריצה לוקחים תוסף מגנזיום. רציתי לדעתך מה דעתך, האם זה מתאים לפעילות שאני מבצעת? זה רק יכול לעשות טוב לשרירים לא? היה חשוב לי לשמוע עצה מקצועית וראיתי לנכון לשאול אותך תודה רבה

אנה שוב שלום, עכשיו אני מבינה שאת אכן עוסקת בספורט אינטנסיבי. המגנזיום הוא מינרל חשוב הקשור לתהליכים של פירוק ובנייה ולפעילות השרירים.נמצא קשר בין צריכת מגנזיום וירידה בתחלואה ותמותה ממחלות לב. הוכח כי אלה שנטלו מגנזיום הגיעו לביצועים ספורטיבים טובים יותר. אבל יש בעיה לדעת כמה מגנזיום יש בגופינו מאחר ובבדיקת דם רגילה אי אפשר לדעת (רק 1% מהמגנזיום נמצא בדם, כל השאר נמצא בעצמות וברקמות גדולות כגון מוח, לב וכליות). לכן, לא כדאי גם להגזים בצריכת מגנזיום כי זה יכול לגרום לשלשולים. ניתן לצרוך מגנזיום בכדורים, אך כדאי לבדוק היטב מה נוטלים, כי ישנם כאלה שספיגת המגנזיום נמוכה בהם. מגנזיום נמצא גם במזון (וזאת הדרך הטובה ביותר לצרוך ויטמינים ומינרלים) כולל: בננה, אגוזים, שקדים, ירקות עליים ואפילו שוקולד מריר. צריכת משקאות גדון קפה וקולה מורידה את כמות המגנזיום בגוף. מקווה שעזרתי, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני