מדרגות

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

30/07/2008 | 22:45 | מאת: שולו נוה

שלום אני כבן 70 הולך כל בוקר כ-50 דקות, על מנת לשמור על כושר ועל הלב, השאלה שלי היא האם נכון בסוף האימון לעלות מדרגות , האם יש יותר תועלת במדרגות מאשר הלכיכה רגילה, או שמא להאריך מסלול בעוד 10 דק' ולותר על עלית מדרגות?

שולו שלום, ראשית הרשה לי לציין אותך לטובה על הפעילות היומיומית אותה אתה מבצע, אשר אכן חשובה ביותר לכושר ולבריאותך. עליית מדרגות הינה פעילות מומלצת מאחר והיא משתפת שרירים נוספים בגוף אשר אינם מאומנים מספיק במהלך היום. בנוסף, טיפוס מדרגות יומיומי תורם לשיפור הכושר האירובי ומחזק את הלב. לא ציינת כמה מדרגות אתה מטפס, אך אם אתה בסך הכל בריא ללא הפרעות בקצב הלב, בעיות נשימה, או יתר לחץ דם ובנוסף, הינך חש בטוב לאחר הטיפוס במדרגות (ללא קוצר נשימה מוגזם או עלייה קיצונית בדופק הלב) אין שום הגבלה בטיפוס מדרגות, אלא כפי שציינתי הפעילות מומלצת. המשך כך, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני