קוצר נשימה

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

17/10/2011 | 09:47 | מאת: אלי

שלום יעל בן 65,מתאמן קבוע בחדר כושר.על ההליכון אני מסוגל להליכה מהירה של 62-64,ק'ש בשיפוע של 4% למשך זמן בלי בעיות, אני מרים משכולות כבדים ,בלי בעיות מיוחדות...אבל כשאני מתחיל לרוץ על ההליכון,רץ כדקה וחצי ואז יש קוצר נשימה ואני חוזר להליכה מהירה בדיקת ארגומטריה רגילה ובדיקת ראות...ב.מ.פ,RBCבגבול התחתון שאלתי: 1- מה לדעתך שורש הבעיה? 2-איזה בדיקות נוספות ניתן לעשות כדי לאתר את הסיבה כאשר זו התופעה היחידה שמבדילה אותי מנערים תודה מראש אלי

אלי שלום רב, בפנייתך לא ציינת באיזו מהירות אתה מנסה לרוץ והאם אתה מנסה לרוץ עם שיפוע. לעתים המעבר לריצה כולו קשור להרגל. אם לא רצת תקופה ארוכה (לפחות שנה), ייקח זמן לחזור לזה. כאשר עוברים לריצה צריכת החמצן (כמות החמצן אותה הגוף דורש למאמץ) עולה באופן משמעותי אפילו אם לא הגברת את המהירות בהרבה מאחר ואתה מפעיל שרירים נוספים ומעלה את התנגדות מסת הגוף (עקב "הרחיפה" באוויר). לכן הדבר עלול לבוא לידי ביטוי במאמץ נשימתי רב בהרבה. אינני סבורה שאתה צריך לבצע בדיקות נוספות, אלא פשוט להתחיל בהדרגה. זה בסדר להתחיל מקטעים קצרים של ריצה (כ- 2 דק') במהירות לא גבוהה ורצוי ללא שיפוע בהתחלה ולחזור להליכה. אחרי קטע הריצה, אל תחזור להליכה מהירה מידי ובשיפוע גבוה, אלא הורד מהירות ותן לגוף להתאושש מספר דקות (3-5 דק') ושוב נסה לשלב ריצה למספר דקות. עם הזמן כאשר תרגיש שיפור בנשימה, הגדל את משך הריצה (לא את הקצב בשלב ראשון) ל- 5 דק' וכן הלאה. כאשר תוכל לבצע ריצה רצופה לזמן ארוך יחסית וברציפות (מעל 10 דק'), תוכל להעלות את קצב הריצה למהירות הנוחה לך. אני מאמינה שמה שמבדיל אותך מהנערים זה ההרגל שלהם לרוץ... בהצלחה! יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני