שאלה לגבי דופק הלב

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

22/10/2008 | 00:51 | מאת: שני

היי, אני בת 20 ויש לי דופק לב מדיי פעםם מהיר,וזה בלי מאמץ ... לפעמיים קשה לי גם לישון בגלל זה... בפעם האחרונה בדקתי זה היה 111...אני לא כל כך מבינה בזה. יש טעם לבדוק זאת? או שאין טעם לדאגה.. אודה לתשובה מהירה..

שני שלום רב, דופק מנוחה (דופק שנמדד בזמן מנוחה לאחר מספר דקות בישיבה או בשכיבה) צריך להיות בין 60-80 פעימות לדקה. התופעה שאת מתארת נקראת טכיקרדיה, כלומר דופק שמעל 100 פעימות בדקה. יכולות להיות מספר סיבות לכך שלאו דווקא נובעות מהלב (כגון אנמיה, יתר פעילות של בלוטת התריס, חרדות) ויכולות להיות סיבות שאכן קשורות ללב כגון הפרעות בקצב הלב. בכל אופן רצוי לבדוק את התופעה. ראשית כדאי לבדוק האם אכן היא קיימת לעתים קרובות, בצעי מעקב מספר פעמים ביום. שנית, פני לרופא המשפחה שיפנה אותך לבדיקות המתאימות. ישנם מקרים בהם אין סיבה רפואית לתופעה ולומדים לחיות עם זה. במידה ולא מוצאים סיבה לדופק המהיר, בגילך הצעיר אין מה לדאוג, בגיל מבוגר יותר וודאי תטופלי בהתאם. דרך אגב, פעילות גופנית באופן סדיר תורמת בהורדת דופק המנוחה... בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני