בעית שסתום דו צניפי - שאלה על אימון גופני

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

21/08/2011 | 00:38 | מאת: B.C

יעל פרניק שלום, הבעיה שלי בלב היא שיש לי שסתום דו צניפי במקום תלת צניפי כמו שאת בטח יודעת. הקרדיולוג שאני עושה אצלו ביקורת שנתית אמר לי שאסור לי בין השאר לקבל מכה באזור. מה שרציתי לשאול זה, האם אני יכול להצטרף לאימוני פוטבול. הציוד במשחק הפוטבול הוא בין השאר מגן גוף גדול ורציתי לשאול האם אני יכול להתאמן או שעדיף שאני יוותר על זה כדי שאני לא יקבל מכה באזור שתגרום לנזקים בריאותיים. תודה.

שלום רב לך, במקרה של מסתם דו עלי במקום שלושה ישנו חשש מאחר ומצב זה לעתים טומן בחובו היצרות של המסתם, דליפה מהמסתם, ו/או הרחבה של האורטה (העורק הראשי היוצא מהלב). בהתאם לחומרת ההרחבה של האורטה ו/או מידת הפגיעה במסתם, כך גם יכולים להופיע הסימפטומים ו/או הסיבוכים. לכן, כדאי להימנע מפעילות גופנית העלולה לגרום לפגיעה באזור. פוטבול הוא ענף ספורט אלים הכולל המון מגע ומכות גופניות (על אף השריון). לכן, הייתי נוטה להקשיב לקרדיולוג ולמצוא פעילות גופנית רגועה יותר בה תוכל לעסוק בלי חשש ומבלי לסכן את עצמך וייתכן שעניין המסתם לעולם לא יטריד אותך... כמובן שיש צורך להמשיך במעקב קרדיולוג. בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני