שיקום לאחר התקף לב

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

17/04/2011 | 10:21 | מאת: קרן

שלום, אבא שלי עבר התקף לב קשה מאוד לפני 5 ימים( הוא הגיע רגע לפני שהוא לא היה חי יותר) . היום הוא משתחרר והפנו אותו למרכז שיקום לשבוע. 1. מה ההבדל בין מרכזי השיקום שהם במלונית למרכזים שנותנים רק הרצאות וישנים בבית. האם יש הבדלים בתכני ההרצאות? 2. מי נחשבים המרכזים הטובים יותר? 3. אם תוכלי להוסיף כל מידע או טיפ הכרחי למצבים מסוג אלו.

קרן שלום ראשית אני שולחת לאביך החלמה מהירה והמון בריאות. מרכזי השיקום (מרכז החלמה או מלונית) הם אלה ששוהים בהם כ- 5 ימים. היתרון הוא שיש פיקוח רפואי. במהלך הימים האלה יינתנו הרצאות חשובות בנושאים שונים (מה קרה ללב, תזונה נכונה, חזרה לפעילות רגילה, פעילות גופנית וכד'). אינני מכירה מרכזים בהם יש רק הרצאות וישנים בבית אלא אם את מתכוונת למכון לשיקום לב. במכון לשיקום לב מגיעים פעמיים בשבוע לפעילות גופנית מודרכת תחת פיקוח רפואי וישנם מקומות שיש בהם גם הרצאות וסדנאות שונות. זה לשלב מאוחר יותר (בעוד כמה שבועות). מרכזי ההחלמה שאני מכירה הם: תל השומר, גיל עוז (ליד בלינסון בפתח תקווה) ופרולייף (מכון בבת ים). ניתן לגשת לכל אחד מהמקומות ולהתרשם לגבי המקום והתוכנית שהם מציעים או אולי לבחור את המקום הקרוב למקום מגורכם. מרכזי ההחלמה נותנים הרגשת ביטחון וידע רב לגבי מה שהחולה עבר ולגבי ההחלמה בהמשך. אני בעיקר ממליצה למי שאינו יציב לחלוטין מבחינה רפואית ועדיין מתקשה לתפקד באופן עצמאי (כגון לקום מהמיטה ולהסתובב בחוץ) או למי שחושש לחזור לביתו וצריך תמיכה רפואית ושל צוות רב מקצועי (קרדיולוג, אחיות, תזונאית, פיזיולוג, פיזיותרפיסט). לאחר תקופת ההחלמה והחזרה לבית ובמידה שמצבו הרפואי יהיה יציב, רצוי מאוד לברר על מכון לשיקום לב הקרוב לאזור מגורכם. חשוב ליצור קשר בהקדם מאחר ובחלק מהמכונים אין מקום באופן מיידי וכדאי שתהיו רשומים. במכון לשיקום לב מבצעים פעילות גופנית פעמיים בשבוע תחת פיקוח רפואי תוך הדרכה של פיזיולוג ומאמנים מומחים. ישנו צוות רב מקצועי הנותן תמיכה רחבה כגון: דיאטנית, פסיכולוג, עובדת סוציאלית ועוד. תהליך שיקום הלב מאוד חשוב לחזרה לחיים סדירים, להעלאת התפקוד הגופני ובעיקר להחזרת הביטחון והשקט הנפשי.... אם תרצי מידע לגבי מכונים הקרובים לביתו, אנא רשמי את אזור מגורכם. ניתן להתקשר למכון שיקום הלב על מנת לקבל את כל הפרטים וכמובן תוכלו להגיע למקום ולהתרשם בעצמכם. רצוי מאוד להיות בקשר עם קרדיולוג בשבועות הקרובים שיעריך את מצבו הרפואי של אביך (לרוב ישנה ביקורת של הרופא המצנתר או שתקבעו תור לקרדיולוג דרך קופת חולים). בברכת החלמה מהירה וחג שמח! יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני