רשרוש בלב מסתם

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

07/04/2011 | 17:44 | מאת: ערן.א

היי אני בן 37.5 ושוחה חתירה 40 דקות 4 יד 5 פעמים בשבוע מצאו לי רשרוש {מסתם} בלב קל האם ניתן להמשיך בפעילות גופנית מסוג זה למרות מה שמצאו לי?

ערן שלום, האם מה שמצאו לך זוהי דליפה מאחד המסתמים? אם כן צריך לבדוק באיזו חומרה הדליפה. אם היא הייתה חמורה היו מדברים איתך על ניתוח, כנראה שהמצב אינו חמור. אם בכך מדובר (דליפה קלה עד בינונית), אין סיבה להימנע מהשחייה. במידה ואתה מרגיש עייפות או קוצר נשימה כנראה שהדליפה איננה קלה או שהינך מגזים בקצב השחייה. אם הינך מרגיש טוב ולא סובל מתסמינים כלשהם, אני מאמינה שהכל בסדר ואתה יכול להמשיך כהרגלך. מאחר ואינני בטוחה באבחנה כי חסרים לי פרטים אלה הן המלצות כלליות. מקווה שעזרתי, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני