מד דופק

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

05/02/2011 | 15:28 | מאת: צופית

שלום לך יעל ברצוני לשאול אם את ממליצה לי ללכת עם שעון דופק באופן קבוע? הבעיה היא שהרצועה לבית החזה מאד לא נעימה ומגבילה, לא המציאו עדיין מד דופק שאינו מצריך רצועה לבית החזה? אני יודעת שבבתי חולים מודדים דופק ואפילו את מצב חימצון הדם באצבע או באוזן אנא תשובתך המלומדת צופי

צופית שלום רב, שעון הדופק אינו הכרח. השאלה היא למה את צריכה אותו. לרוב אינני ממליצה לענוד שעון דופק באופן קבוע אלא אם קיימת אחת מהסיבות הבאות: 1. חולי לב שצריכים מעקב צמוד אחר הדופק 2. ספורטאים או אנשים המתאמנים באופן חובבני אשר רוצים לעקוב אחר הדופק על מנת שיוכלו להגיע להישגים ולעמוד ביעדים. אינני סבורה שכל אחד אשר מתאמן בשביל הבריאות צריך לעקוב אחר הדופק באופן קבוע. אולי כדאי בהתחלה כמה אימונים לעקוב על מנת לקבל נתוני התחלה, לראות שהדופק מגיב כפי שהוא צריך (עולה בזמן מאמץ ויורד מיד לאחריו) ושאין הפרעות קצב במאמץ. לאחר תקופה מסוימת, חודשיים-שלושה, ניתן שוב לעקוב על מנת לראות האם יש שינויים (דופק במאמץ מסוים אמור לרדת לאחר תקופת אימונים, דופק מנוחה יכול לרדת גם כן וכד'). אך לדעתי אין צורך לענוד שעון באופן קבוע, לפחות לא צורך פיזיולוגי, בריאותי. ישנם שעוני דופק אשר לא מצריכים רצועת חזה וניתן לבדוק באמצעות הנחת אצבע על השעון עצמו, אך לרוב הם אינם מדויקים והמדידה לא תמיד נוחה לביצוע תוך כדי מאמץ. בבית החולים אנו לעתים משתמשים במד סטורצית חמצן למדידת דופק בזמן מאמץ, אך מכשירים אלה לרוב אינם בשימוש בקרב האוכלוסיה וגם הם בחלקם אינם נותנים ערכים מדויקים תוך כדי מאמץ. מקווה שעניתי לך, בברכת כושר ובריאות, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני