דיקת אקו-דופלר+בדיקת מבחן מאמץ

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

18/01/2011 | 15:42 | מאת: ראמי

אני בן 35 : מזה כמה ימים אני סובל מכאבים בחזה המוקרנים ליד שמואל תחושה של קושי נשמה לפעמים המלווים לעתים רחוקות בסחרחורת. אני בד"כ אדם רגיש מאוד. היום: 18/01/11 עשיתי בדיקת אקו-דופלר+בדיקת מבחן מאמץ: ממצאים: המסתם המיטרלי:תקין-דליפת מזערית המסתם האאורטלי -3 עלים,תקין המסתם טריקוספידלי-דליפה מזערית 15 מסתם פולמונרי-תקין. בסוף נרשם לא נצפה ממצא פתלוגי משמעותי. בדיקת מאמץ תקינה-כושר גופני טוב. בסיום הבדיקה הרופא קרדיולוג אמר לי יש לך לב 10/10. השאילה היא: 1.בקשר לממצאים בבדיקת אקו-דופלר מזה דליפות זעירות ומה משמעותם?הרופא אמר לי זה נמצא אצל כולם מה דעתך בנושא ומה הסכנות ? 2.האם זאת נחשבת בדיקה תקינה?ומה אפשר לעשות? תודה מראש 3.האם אני להמשיך לחדר כושר +שחייה?

ראמי שלום רב, ראשית אינני רופאה ולכן אינני רשאית לתת לך חוות דעת על הבדיקה ועליך לסמוך על הרופא שדיבר איתך או לפנות לרופא נוסף. אני בכל זאת אנסה לעזור לך: 1. לרוה דליפות זעירות הן אינן משמעותיות וייתכן והיו קיימות שנים רבות (מגיל צעיר). לכן מומלץ לבצע מעקב כל כמה שנים ולראות אם הן אינן מחמירות. דליפות חמורות הינן מסוכנות מאחר והמסתמים לא מצליחים להעביר את הדם מהעליה לחדר או מהחדר לכלי הדם ויכולים להתפתח מצבים שונים כגון: עלייה בלחץ דם, אי ספיקת לב וכד'. אך כפי שציינתי דליפה מזערית היא חסרת משמעות. 2. המסקנה של הבדיקה אומרת שהבדיקה תקינה. 3. מומלץ מאוד שתירשם לחדר כושר ושחייה. אולם, מומלץ כי תמשיך בירור לגבי התחושות האלה שאתה מרגיש. תשאל את הרופא לגבי המשך בירור מאחר וצריך לבדוק מדוע אתה סובל מכאבים בחזה, קוצר נשימה וסחרחורות. בהצלחה! יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני