ניתוח לב פתוח

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

14/01/2011 | 15:39 | מאת: רואן

שלום רב. אני בת 18 אמורה לעבור ניתוח לב פתוח לסגירת חור בין הפרוזדורים וגם תיקון חיבור של ורידי ריאה... אני מפחדת אחרי זה לא להמשיך חיים רגיל מפחדת לעשות כושר גופני איזה סוג של מאמץ וגם עכשיו לפני שאעבור את הניתוח מפחדת לעשות מעמץ שלא יקרה משהו ללב.. האם זה נכון מה שאני חושבת ?? תודה מראש

רואן שלום, לאחר הניתוח תהיה תקופת החלמה של מספר שבועות במהלכם יש להימנע מפעילויות המערבות את פלג הגוף העליון בפרט אזור החזה על מנת להתת לתהליך ההחלמה להסתיים בהצלחה. ייתכן ותצטרכי להימנע מפעילויות אשר יכולות לגרום לזיהום באזור הניתוח, אני בטוחה שתקבלי הנחיות מפורטות מהרופא המנתח. לאחר סיום ההחלמה, לאחר שהחשש מזיהום יירד והחשש לקבל מכה באזור הניתוח יירד, תוכלי לחזור בהדרגה לפעילות גופנית. אין מניעה לבצע פעילות גופנית לאחר תיקון החור בלב, להפך, פעילות גופנית מתונה יכולה רק לסייע ללב. לרוב אפשר לקיים חיים פעילים לאחר ניתוח שכזה. לגבי חיבור ורידי הריאה - אינני בקיאה בתחום, רצוי שתתיעצי עם הרופא. לגבי החשש לבצע פעילות לפני הניתוח, אינני יכולה לעזור לך מאחר ואינני יודעת באיזה מצב את נמצאת היום, מהי חומרת המחלה עלייך להתייעץ עם הרופא. חבל שבינתיים תמתיני עם חשש כל כך גדול, רצוי שתדעי מהם מגבלותייך (אם בכלל) כבר עכשיו. מקווה שהכל יעבור במהרה ובקלות, מאחלת לך המון בריאות והצלחה!!! יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני