אם יש לי לחץ דם גבוה

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

22/11/2010 | 06:15 | מאת: מרדכי הצדיק

שלום אם אני שמן ויש לי לח"ד גבוה והרבה זמן לא הייתי בכושר. עלי להזהר במיוחד מריכבה על אופניים למשל ? הדבר גרם לי אתמול לדפיקות לב למשך יום שלם, וקוצר נשימה כשעתיים.. תודה רבה

לצדיק שלום, האם הרכיבה על אופניים גרמה לך לדפיקות לב וקוצר נשימה? אם אכן, זה הגיוני אם לא רכבת זמן רב. כנראה שקצת הגזמת אם זה נמשך שעות רבות. כמה לחץ הדם גבוה? אם הוא מעל 180 (המספר הגבוה) ו/או מעל 95 (המספר הנמוך), אל תתחיל פעילות גופנית ללא בדיקת רופא. רכיבה על אופניים עם לחץ דם גבוה שכזה תעלה אותו אף יותר והוא יגיע לערכים מסוכנים. אם הוא נמוך מזה, אך עדיין מעל הנורמה (>120/80) כדאי לראות רופא שיתאים לך טיפול. בהרבה מקרים הטיפול הוא רק פעילות גופנית ושינוי תזונתי. במקרים מסוימים הרופא נותן מרשם לתרופה להורדת לחץ הדם תלוי בערכי לחץ הדם, הרקע הרפואי ומדדים נוספים. ייתכן והוא ישלח אותך לבדיקת הולטר שהיא בדיקת לחץ דם רציפה של 24 שעות (מכשיר אותו אתה נושא במשך 24 שעות). עודף משקל הינה סיבה טובה לבצע פעילות גופנית, היא יכולה רק לעזור. אם תרצה ייעוץ נוסף, אנא ספק לי נתונים נוספים כגון ערכי לחץ הדם, גילך, הרקע הרפואי, כמה זמן אתה רוכב, באיזה קצב, וכד'. בברכה, יעל

23/11/2010 | 01:57 | מאת: מרדכי הצדיק

שלום אני גבוה 180 ושוקל כרגע 115 עליתי כ 15 ק"ג בחודשיים האחרונים. שקלתי כ 140 ק"ג לפני שנתיים בערך, והורדתי למאה. ומשקלי נע בין 120 ל 100. כבר הרבה זמן לא עשיתי כושר זאת אומרת הליכות או נסיעה על אופניים. ביום ראשון בצהריים נסעתי במישור על אופניים בערך 20 דקות [זה לא הרבה] וזה גרם לי קוצר נשימה חזק מאוד, למשך שעתיים בערך. ותחושה לא טובה בחזה כל הזמן הכוללים דפיקות לב מהירות מידי פעם, או הלמות לב מוזרות ומורגשות עד עכשיו ! (יום שני בלילה) אני לא מסוגל להרדם בלילה בגלל זה. [וזה בלי לדבר על הפחד הפסיכולוגי שיקרה לי משהו] כשהייתי שמן מאוד הלחץ דם שלי נע בין 160 לבין 145. כשהורדתי במשקל ל 100 ק"ג הוא נע בין 125 לבין 135. כרגע ממש לא עקבתי אחרי הלחץ דם, אני מאמין שהוא איפשהוא באמצע. כמו 145 בערך. יש לנו במשפחה נטייה ללחץ דם גבוה. הנמוך שלי תקין 60 - 80 לרוב קרוב יותר ל 60 הדופק שלי הוא כ 58 בערך.(נמוך ?) כבר קרה לי בעבר התחושות האלה של דפיקות לב ותחושות חזה מוזרות וחולשה כללית למשך כמה ימים עקב מאמץ. אבל זה ממש מטריד אותי ובפרט שזה מגיע ממאמץ לא מוגזם. השאלות 1. האם דפיקות לב הלמות לב קוצר נשימה ותחושות רעות בחזה למשך """כמה ימים""" רצופים אינם מסוכנים ????? 2. איך אני מונע הישנות המקרה זה מפחיד והורס לי את החיים. 3. ואיך אני חוזר לכושר ? אני מרגיש כמו סבתא זקנה. תודה רבה. תצילו אותי אני כבר לא מסוגל ככה. אני כולהו 21 ומרגיש כמו סבא בין 89 אני לא רוצה דפיקות לב מוזרות, לא רוצה כאבי חזה. לא רוצה קוצר נשימה - שאגב תוקף אותי לפעמים גם סתם. לפעמים בבוקר קשה לי ללמוד מחמת קוצר נשימה.. יש לי גם אח שסובל מבעיות לחץ דם והוא גם סובל מהתקפי חולשה, והוא לעיתים קרובות צריך מיטה למנוחה [בן 33] הבעיה אצלי שמיטה לא עוזרת לי, וההיפך אני לא מסוגל לשכב כשיש לי דפיקות לב כאלה. זה כאילו שהלב ממשיך לעבוד בקצב של ריצה למשך יומיים שלמים למרות שאני נח אוכל או יושן. אני לא מסוגל כבר ואני ממש בוכה פה במקלדת. אני לא יודע מה לעשות עם זה. שווה לי לעשות טבעת להורדה תמידית במשקל ? זה יפתור לי את הבעיה ? מה הבעיה שלי בדיוק ? הלחץ דם ? מה הלחץ דם הארור הזה עושה לי ?

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני