רכיבת אופניים מאומצת

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

17/11/2010 | 23:16 | מאת: דדי

שלום אני בן 55. 3 שנים אחרי צנתור עם סטנט. לאחר רכיבת אופניים מאומצת הורידים בצידי המצח בולטים, אך אני מרגיש טוב. האם עלי להוריד מהמאמץ?

דדי שלום, אינני חושבת שבליטת ורידי המצח צריכה להיות המדד למאמץ. על מנת לדעת האם אתה מגזים כדאי לבדוק בדרכים נוספות כגון: 1. האם אתה מרגיש שאתה מתאמץ מאוד? 2. מהו הדופק שלך במאמץ? (רשום גם את הדופק במנוחה והאם אתה נוטל תרופות שמורידות דופק כגון נורמיטן, קרדילוק וכד'). 3. האם ביצעת לאחרונה בדיקות כגון אקו ובדיקת מאמץ? אם כן, מה היו התוצאות 4. האם אתה סובל מיתר לחץ דם? 5. האם היית בביקורת לאחרונה את הקרדיולוג שלך? מומלץ מאוד לבצע בדיקות תקופתיות אחת לשנה ולבקר אצל הקרדיולוג אחת לחצי שנה למעקב. במידה והכל תקין אפשר לקבוע את רף המאמץ. בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני