דופק רצוי בפעילות גופנית

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

04/11/2010 | 22:29 | מאת: רוני

שלום יעל,אני רוצה לדעת אם הדופק הוא תקין לגיל שלי. אני בת 17.5 ולא עוסקת בפעילות ספורטיבית סדירה מלבד הליכה בערב ושיעורי הספורט במסגרת ביה"ס.המורה לספורט התחילה לעשות לנו ריצות 1000 ולאט מעלה את המרחק,בריצה שהיא עשתה הדופק ההתחלתי שלי היה 82 ,תמיד באמצע הריצה אני מתנשמת בצורה לא סדירה ולא מצליחה לשלוט על כך, ובסוף הריצה מרגישה כאבים בכל בית החזה שנרגעים לאחר דקה,אחרי 3 דקות המורה בדקה לי את הדופק ואמרה לי שהוא 143(ואני בדקתי ישר לאחר ריצה וזה היה 164)והמורה אמרה לי שאני צריכה לבדוק את זה ושזה לא תקין לגיל שלי. האם יש לי סיבה לדאגה או שזה נגרם בגלל שאני לא בכושר? בתודה מראש.

רוני, לי זה נשמע מאוד נורמלי לגילך. באופן כללי דופק מסקימלי מחושב בצורה גסה כ- 220 פחות גילך שזה 203. כל עוד לא עברת מספר זה ביותר מ-20 פעימות הכל יכול להיות. גם דופק 140 וגם דופק 160 הם סבירים ביותר לבחורה בגילך, במיוחד בסוף ריצה שאינך רגילה אליה. אני קצת יותר מבוגרת ממך והדופק שלי באימונים מגיע גם ל- 160. עם הזמן הדופק שלך לאחר הריצה (מה שנקרא דופק התאוששות) ירד יותר מהר. כרגע גם אם לוקח לו כ- 10 דק' לחזור לדופק מנוחה (80 במקרה שלך), זה בהחלט נורמלי. גם הכאבים בבית החזה וההתנשמות היתרה נובעים ממאמץ גבוה ואלה ידעכו בהדרגה עם השיפור בכושר הגופני. לדעתי אין לך סיבה לדאגה. בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני