התעמלות לאחר התקף

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

28/10/2010 | 18:23 | מאת: סנדו מזור

שלום: אני בן55 עברתי התקף לב לפני 5 ח הושתל סטינט .מקבל פלויקס קרטיה חומצה פולית.לפני ההתקף היתי מרים משקולות, הקרדיולוגים אוסרים עלי עכשיו,אני מרגיש חלש כאילו השרירים התנוונו למרות שאני הולך הליכה מואצת שעה ביום אני מרגיש חלש. מתי אני יכול לחזור להרמת משקולות? תודה סנדו

סנדו שלום, באופן עקרוני אכן לא מומלץ לחולה לב (ולצערי נכנסת לקטגוריה) להרים משקולות. כמובן שזה תלוי במה שהיה לך ובמצבך הנוכחי כגון: האם היה התקף, האם הלב נפגע, האם ישנן חסימות נוספות, גורמי סיכון וכד'. בגדול ניתן לבצע תרגילי חיזוק עם התנגדויות נמוכות -בינוניות כבר חודש לאחר אירוע לב. אפילו מומלץ לבצע תרגילי חיזוק אך אישית אני לא הייתי ממליצה לחזור להרמת משקולות כבדות (כגון דחיקת חזה עם מוט ומשקולות וכד') אשר גורמת למאמץ מאוד גדול על הלב וכלי הדם. גם אם תחזור לפעילות של תרגילי חיזוק במשקלים נמוכים ועד בינוניים, תגדיל מעט את מספר החזרות והסטים, אני מבטיחה לך שתרגיש יותר טוב מבחינת חוזק שריר וודאי שהשרירים לא יתנוונו. בהצלחה, יעל

29/10/2010 | 09:54 | מאת: סנדו מזור

אני מאוד מודה לך על התשובה המהירה והמפורטת סנדו

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני