חודשיים לאחר ניתוח מעקפים

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

24/10/2010 | 18:39 | מאת: עודד אלחנני

אני כחודשיים לאחר ניתוח מעקפים.בד"כ אני מרגיש טוב מאוד .אני הולך כשעה וחצי ביום כולל עליות.את ההליכה אני מחלק לפעמיים.למעשה אני מבצע כל יום פעילות גופנית .התחלתי גם לחזור לעבודה.מבקש לברר מתי ניתן לחזור לשחות בבריכה.מודה לך מאוד מעודד אלחנני.

עודד שלום, ראשית לא ידעת אותי אם קיבלת את התרגילים במייל. שלחתי לפחות פעמיים, מקווה שמשהו הגיע. לאחר ניתוח מעקפים בדרך כלל ממליצים להמתין כ- 3 חודשים על אף שישנם רופאים שלא מגבילים כלל על שחייה קלה כבר כחודש לאחר הניתוח. כדאי שאחות בקופת חולים תראה את הצלקת מהניתוח, אם ישנה החלמה יפה של הצלקת (היא סגורה יפה, אין זיהומים, צבע אדום במיוחד ואין כאבים) אז אין מניעה להיכנס לבריכה שהרי החשש הגדול ביותר הוא זיהומים. החשש השני הוא לבצע תנועות שאינן מתאימות לשלב זה כמו אלה שנעשות בחתירה מהירה או בתנועות חזה גדולות וחזקות. אפשר לשחות כרגע באופן רגוע, לשים דגש על משך השחייה ולא על הקצב. גם שחיית גב לא מומלצת עקב פתיחת אזור החזה בתנועות אלה. לאחר כחודש של שחייה מתונה, במידה ואין שום כאב באוזר הניתוח, ניתן להעלות את הקצב מעט ותוך חודשיים שלושה לחזור לשחייה הרגילה. בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני