דופק גבוהה בפעילות גופנית

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

15/10/2010 | 23:58 | מאת: טל דן

ני בן 33 מתאמן קבוע בספורט אירובי בדר"כ כלל ריצה ואופניים. באימון אני מגיע לדופק 165 (כ- 85 - 90 ) מהדופק המקסימלי שלי, שבוע שעבר השתתפתי בתחרות ולפי מדידת הדופק היה לי דופק ממוצע 180 -185 במשך כ - 50 דק כ - 100% מדופק מקסימלי יש לציין שאני הרגשתי בסדר לאחר הריצה שאלתי היא אם אני מגיע לדופק כזה בתחרות האם אני יכול לגרום לנזק ללב או שאני מחזק אותו כי בסה"כ הלב הוא שריר ? בבדיקות מאמץ לפני כחצי שנה הכל היה תקין

שלום רב לך, ראשית אין דאגה באימון בדופק גבוה במידה והכל בסדר. נכון שלא אמליץ לחולה לב או לאדם שאינו פעיל בדרך כלל או למבוגר יותר להתאמן בדופק גבוה מאוד, אך בגילך ובמצב בריאותי תקין - אין סכנה. נכון שבפעילות עצימה יותר הסיכון עולה, אך זה באחוזים מינימלים. שנית, כנראה שלא התאמנת ב- 100% מהדופק כי גם לספורטאים קשה מאוד להתמיד בדופק של 100% ל- 50 דקות. החישוב של דופק מקסימלי איננו מדויק לפי הנוסחא של 220 פחות הגיל ולעתים ישנה סטייה של כ- 20 פעימות מהנוסחא, כך שבפועל ייתכן והתאמנת על דופק של כ- 80-90%. לסיכום, אינני רואה סיבה לדאגה. כמובן שאם יש סיפור משפחתי של מחלות לב במשפחה, או אם אתה סובל מיתר לחץ דם או סוכרת, יש לבצע פעילות מעט שונה. בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני