צפת

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

26/09/2010 | 13:44 | מאת: נםים

בן 56 ללא מחלות רקע,לא מעשן הולך בין45-50 דקות 4-5 פעמים בשבוע והשאלה כמה פעמים בשבוע צריך ללכת כי שמעתי כמה דברים והמליצו לי שיש צורך לתת לגוף ושרירים לנוח ולא לגרום לכיוצם,אני הולך בכדי לשמור על כושר ולהוריד שומנים בדם 228הכללי. תודה מראש וחג שמח

נסים שלום רב, נשמע לי שאתה הולך מספיק פעמים. ניתן ללכת כל יום תלוי באיזה קצב. אם אתה הולך 4-5 פעמים בשבוע בקצב בינוני ומעלה, כלומר מרגיש שאתה מתאמץ (אך לא מידי), מסוגל להוציא משפטים קצרים מהפה (לא מתנשף מיד אך גם לא מנהל שיחות ארוכות) זה בהחלט מספיק. לא רצוי לבצע 7 הליכות בשבוע בקצב מהיר על מנת לתת לגוף לנוח, להימנע מפציעות ושחיקה מיותרת. אם אתה רוצה ללכת מידי יום, אז שים לב שפעמיים הן בקצב מעט יותר איטי. המלצה שלי היא להוסיף פעילות מעט שונה כגון אופניים או שחייה אם אפשר על מנת להרגיל את המערכות בגוף (לב, שרירים) לפעילויות אירוביות שונות, אך זה איננו חובה. בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני