short tabata interval training

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

09/09/2010 | 14:51 | מאת: שמעון

שלום אני בן 49 עם מעט לחץ דם וקצת שמן מתאמן 3 פעמים בשבוע בשיטת טבטה (20 שניות פעילות 10 שניות מנוחה כפול 8=4 דקות אמון)בגלל חוסר זמן מה דעתך? בתודה מראש שמעון

שמעון שלום, לצערי אין נוסחאות קסם. לא לשווא קבעו כל ארגוני הבריאות הגדולים בעולם שעל מנת להביא לתוצאות מיטביות יש לבצע פעילות כ- 5 פעמים בשבוע למשך 30 דק' מינימום. זה נכון שאימון אינטרוולים נמצא לא פחות טוב מאימון אירובי מתון אך לפי מחקרים רבים שנעשו על מאות נבדקים אימון האינטרוולים צריך להימשך לפחות 20 דק' (בהשוואה לאימון אירובי מתון של 30 דק'). המחקר של Tabata הוא מחקר אחד שנעשה על 7(!) נבדקים בלבד. התוצאות אינן משקפות את המציאות. על מנת לאזן לחץ דם, אימון אירובי צריך להימשך לפחות 30 דק', ובמחקרים לא נמצא כי לעצימות גבוהה יש השפעה טובה יותר על לחץ דם מאשר אימון מתון. מבחינת משקל ו/או אחוזי שומן - כידוע יש להתמיד בפעילות ארוכה יחסית (מעל 30 דק') על מנת לנצל את מאגרי השומן בגוף לאנרגיה. גם מבחינת עלות קלורית: ב- 4 דק', לא משנה כמה הקצב מהיר, השריפה הקלורית היא שולית. לכן כפי שאמרתי, אין קיצורי דרך, במקרה שלך (לחץ דם, ירידה במשקל, שיפור הכושר הגופני ומניעת מחלות לב) יש להתמיד בפעילות של לפחות 30 דק' ביום, בקצב מתון-גבוה. בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני