תדירות פעילות גופנית בשיקום לב לאחר ניתוח לב

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

27/08/2010 | 16:54 | מאת: prado1001

יעל שלום רב עברתי ניתוח לב לפני 5 שבועות .החלתי בשיקום בבלינסון לפני כחודש ,הפגישות הן בתדירות של פעמיים בשבוע. א.אם הפעילות הגופנית היא כזו טובה מדוע רק פעמיים בשבוע? ב.האם מותר לבצע פעילות גופנית נוספת בימים שאין בהן מפגשים ובכלל כמה ימים בשבוע מותר לבצע פעילות גופנית?

שלום רב, ראשית החלמה מהירה. א. הפעילות בשיקום הלב מתבצעת רק פעמיים בשבוע מסיבה עיקרית והיא על מנת לתת שירות לכמה שיותר אנשים וגם מסיבה כלכלית כמובן. אין היום מכון שיקום בארץ שיכול לתת שיקום לב 5 פעמים בשבוע לכל חולי הלב. אך חשוב לזכור שמטרת שיקום הלב היא לא להכניס לכושר את המטופלים, אלא לתת מסגרת אשר תספק צוות רב מקצועי וכלים על מנת להתמודד עם האירוע שעברת ועל מנת ללמד אותך מהו אורח החיים הנכון מעתה ואילך (מבחינת פעילות גופנית, תזונה, התמודדות רגשית וכד'). ב. את הפעילות הגופנית מומלץ לבצע 5 פעמים בשבוע. מלבד הפעמיים שאתה מבצע במכון יש להוסיף בין 2-3 פעמים בשבוע ולבצע פחות או יותר את אותם המאמצים שהינך מבצע בשיקום. השיקום נועד לתת כלים לביצוע פעילות גופנית נכונה באופן עצמאי. המטרה היא שתוכל לבצע את הפעילות שהותאמה לך גם לאחר שתסיים את תהליך השיקום. מוטב כי תתייעץ עם הפיזיולוג בשיקום הלב בבלינסון לגבי ההמלצות המתאימות לך באופן אישי שהרי הוא מכיר את מצבך הבריאותי ומצב הכושר הגופני שלך טוב יותר ממני. אם הינך מעוניין ביותר מפעמיים בשבוע במכון השיקום, תברר במכון השיקום בבלינסון, ישנם מכוני שיקום שמאפשרים הוספת ימי פעילות (לרוב בתשלום נוסף). בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני