פעילות גופנית לאחר אוטם וצינטור

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

23/08/2010 | 17:16 | מאת: כדורי

שלום יעל אחלה אתר אני בן 48 לאחר אוטם לפני שלושה חודשים לאחר 3 צינטורים עם סטנטים שהאחרון היה ביום חמישי 19.8 אני מרגיש דיי טוב וכבר עשיתי הליכה של 20 דקות ואני רוצה להמשיך ולעשות ספורט כולל בריכה והליכות לצערי אין באזור הגליל שום מכון לשיקום הלב הכי קרוב נמצא בחיפה שזה שעתיים פלוס נסיעה אז אני רוצה רק שתעני אם אפשר להמשיך הכל לבד תודה על הכל

שלום רב לך, וודאי שאפשר להמשיך הכל לבד. אם לא ביצעת בדיקת מאמץ, ארגומטריה, רצוי שתשאל את הרופא אם הוא ממליץ לבצע בעוד כמספר שבועות, על מנת לראות שהכל בסדר ולבדוק את רמת הכושר הגופני, הדופק ולחץ הדם במאמץ. לגבי ההליכות תנסה להגיע ל- 30 דק' ב- 3 שבועות הקרובים. לאחר מכן נסה להעלות את משך ההליכה לכ- 45 דק' ובמקביל מעט להגביר מהירות. נסה להגיע לקצב כזה שמביא אותך למאמץ די טוב, אך לא קשה מידי, כזה שתוכל להתמיד בו 45 דק'. מבחינת בריכה, בעיקרון אין בעיה, אך מרבית הרופאים מממליצים להמתין כ- 3 חוד' מהצנתור. רצוי להתייעץ עם הרופא שלך. כמובן יש להתחיל בשחיה רגועה, אולי סגנון חזה או גב או חתירה בקצב רגוע ועם הזמן להגביר את הקצב. כמובן חשוב קשר עם רופא וקרדיולוג שינהלו מעקב אחר טיפות תרופתי, בדיקות תקופתיות כגון אקו, ארגומטריה ובדיקת דם. אשמח להיות לעזר בהמשך דרכך, מאחר ולצערי אכן אין מכוני שיקום באזורים רבים בארץ. בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני