שיקום לב - לכמה זמן?

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

27/09/2008 | 19:05 | מאת: יניב

שלום, אבי עבר ניתוח מעקפים והופנה למכון שיקום הלב של פרולייף בנתניה. מה הזמן המינימלי בו הוא חייב לבצע פעילות במסגרת זו?

יניב החלמה מהירה לאביך. הזמן המומל שונה מאחד לשני. בעבר טענו ששלושה חודשים, אך זה היה בעקבות זאת שקופות החולים כיסו רק שלושה חודשים. מאז מחקרים רבים ציינו שעל מנת לראות שינויים פיזיולוגיים כלשהם ולהרגיש שינוי פיזי ונפשי מומלץ להתמיד לפחות חצי שנה. מחקרים אחרים מציינים ששנה בשיקום לב מביאה לשינויים טובים אף יותר. לדעתי אביך צריך להתחיל בתוכנית לשיקום הלב לפחות 3 חודשים. במידה וזה מתאים לו מכל הבחינות (מבחין בשינויים פיזיים ונפשיים, נוח לו מבחינת לוח זמנים, מרחק נסיעה סביר, מרוצה מהמקום וכד') כדאי לו להמשיך כמה שיוכל. היתרון הגדול בשיקום לב זה המסגרת והפיקוח. בנוסף, בשיקום הלב הוא יקבל את כל הכלים הנכונים לגבי המשך הפעילות. במידה ולא מסתדר לו להמשיך, חשוב מאוד(!!!) שיתמיד בפעילות באופן עצמאי. מה שחשוב באמת זה הביצוע של הפעילות הגופנית, פחות חשוב איפה. בברכת כושר ובריאות, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני