ראשון לציון

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

15/08/2010 | 17:36 | מאת: יצחק

ליעל שלום אני מתאמן כשנה וחצי בחדר כושר ואני בן 51 בבדיקת אקו לב נאמר לי שעברתי התקף לב בצינטור ברוך השם לא היה צורך בפעולה קרדויולוגית (במילים אחרות הכל תקין אין תרשת עורקים) השאלות שלי הם : א ממה יכול להיות ההתקף ב מדוע קשה לי להעלות לאורך זמן את הדופק ולו גם לדופק של 115-125 מה ניתן לעשות כדי כן להעלות את הדופק וזה כדי לשפר סיבולת לב ריאה בתודה יצחק

שלום רב יצחק, האם נקבע בוודאות כי עברת התקף לב בעקבות האקו, או שיש רק חשד? אינני רופאה ולכן אין לי הסבר רפואי מקצועי לתת לך אך בקצרה: ישנם לעתים התקפי לב שנגרמים כתוצאה מקריש דם שנוצר ויצר חסימה זמנית (שגרמה להתקף) ואז קריש הדם הצליח לעבור הלאה ולהיעלם עם זרם הדם. ולכן לא חייבת להימצא טרשת עורקים משמעותית על מנת שיקרה התקף. ישנם גורמים נוספים להתקף לב ללא טרשת כגון עוית בעורק (spasm). לגבי הדופק: מהו דופק המנוחה שלך? האם אתה נוטל תרופות כלשהן הקשורות ללב? מהי הפעילות הגופנית אותה אתה מבצע? לאחר מענה על שאלות אלה, אוכל לנסות להסביר את הדופק. בברכה, יעל

19/08/2010 | 08:07 | מאת: יצחק

ליעל שלום להלן תשובות לשאלותיך א. בבדיקת האקו נקבע בוודאות כי עברתי התקף . ב. דופק לב במנוחה הוא כ 60. ג. אינני לוקח תרופות הקשורות ללב ד. הפעילות שאני מבצע בחדר כושר היא על המכשיר האליפטי 60 דקות שבו אני לא מצליח להחזיק מעמד בדופק של 115-120 ולאחר מכן אני עובד על המכשירים של המשקולות פעילות זו אני עושא בדרך כלל 4 פעמים בשבוע בתודה מראש על התיחסותך יצחק

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני