הפרעות בקצב לב

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

08/05/2010 | 16:15 | מאת: אלברט

לפני 29 שנה עברתי החלפת מסתם מיטרלי + אסטמה עד כדי קשה.כך שבעתיד אני צפוי לעבור השתלת ראות.לפני כחודשיים הלחתי לשיקום ראות בבלינסון ואז התקררתי והפסקתי לעשות ספורט. כיום הנשימה שלי כבדה מאוד. לכן אבקש ממך עצה לגבי ספורט מסוים. תודה מראש.

אלברט שלום, אני מאוד ממליצה שתחזור לשיקום ריאות בבלינסון, אני בטוחה שהפעילות שם מותאמת לך באופן ספציפי. לחולי אסטמה קשה רצוי לבצע מאמצים מתחת לסף קוצר הנשימה גם אם זה אומר שהמאמץ די קל ו"לפצות" על כך בהארכת האימון. רצוי אם כך לבצע הליכה באזור מישורי למשך כ- 30 דק' ולעצור אם מתפתח קוצר נשימה. רק לאחר שתוכל להתמיד במאמץ שכזה ולהגביר מעט את הקצב אפשר לדבר על פעילויות שונות שלרוב דורשות יותר מאמץ מהליכה. רצוי גם לבצע חימום ארוך והדרגתי (כגון הליכה במקום, הנעת הזרועות וכד') וכן קירור ארוך - כגון מתיחות. בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני