לאחר טיפול כימטרפי 3מנות מסוגac ירידה בכושר הגופני

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

18/09/2008 | 21:36 | מאת: חגית

אני הייתי מתאמנת באופן קבוע 4 פעמים בשבוע בשנתיים האחרונות,הימון העיקרי היה ריצה בעצימות גבוהה,- 10 ק"מ במשך שעה ללא הפסקה לצערי קפצה על המחלה,למרות הכימוטרפיה המשכתי באימונים לאחר הכימו ה-3 חלה ירידה ניכרת בכושר הגופני ,למרות שיום לפני מתן הכימו ויום אחרי עדיין התאמנתי בכושר גבוה יחסית,4 ימים מאוחר יותר חלה ירידה ניכרת שהפחידה אותי הכושר הגופני ירד ב70 אחוז עדיין התאמנתי אבל לוקח לי זמן ארוך להתאושש,והכושר הגופני ירד ל6 ק"מ במקום 10 עדיין לפני כימו 4 ואחרון בסידרה,חוששת שאחריו יהיה לי נזק בלתי הפיך ללב כשאני עולה מדרגות ניתקת לי הנשימה ואני מזיעה מה ניתן לעשות?

חגית תודה על פנייתך, אכן ביצעת פעילות גופנית ברמה מאוד גבוהה ועל כך כל הכבוד. האם התייעצת עם רופא לגבי המשך הפעילות במהלך טיפולי הכימותרפיה? לצערי אין לי ניסיון רב עם מטופלי כימותרפיה אך ממספר המקרים הקטן בהם נתקלתי במהלך עבודתי, רובם ככולם הפסיקו את הפעילות הגופנית במהלך הטיפולים וחידשו את האימונים רק בתום הטיפולים. ניתן להמשיך בפעילות מתונה כגון הליכה אך לא הייתי ממליצה על אימונים עצימים בתקופה זו. הגוף גם ככה חלש וישנן תופעות רבות שעלייך לתת את הדעת כגון: ירידה בכדוריות הדם - אנמיה (ירידה בכדוריות דם אדומות תוביל לירידה באספקת החמצן); עייפות ופגיעה בשריר הלב וכד'. אני מניחה שבעקבות אחת מתופעות אלה (או יותר) הינך חשה את הירידה ביכולת הגופנית. המלצתי היא לסיים את הטיפולים, לבצע בדיקות ולקבל אישור מהרופא לחזור לפעילות רגילה. גם אז הייתי ממליצה לחזור בהדרגה ולא לנסות לרוץ על 10 קמ"ש למשך שעה. תנסי להתחיל מ- 20 דק' של הליכה מהירה, תעלי לכ- 40 דק', וכשתוכלי ללכת שעה רצוף תתחילי ריצה מקצב 6 קמ"ש ותעלי בהדרגה. אינני רואה סיבה להתיש את עצמך עכשיו מבחינה גופנית כשגם ככה הגוף חלש. בברכת כושר ובריאות, יעל

02/10/2008 | 16:00 | מאת: חגית

תודה על עצתך לפני שבוע סיימתי את הטיפול ה-4 והאחרון בסידרה לשימחתי כל הזה שמרתי על כושר סביר יחסית, ואף שיפרתי את תפקודי סבולת לב ריאה שאיבדתי, כל יומיים אני מתאמנת במאמץ גבוה יחסית, ויום נחה מזינה את הגוף היטב מתאוששת ושוב מתאמנת לאחר יומיים, המהיר עודד אותי שאני כן יכולה ובעצם הגוף עדיין לא שכח, בעוד כחודש ניתוח,ועד אז משתדלת להעלות את סיבולת הלב כדי שלא אאבד הכל ואאלץ להתחיל שוב מהתחלה כמו לפני שנתיים, כמה זה קשה להתחיל מהתחלה והשגוף לא מסוגל לבצע...? לכן על אף כל הקשיים מנסה לגייס יחידות מוטוריות או לפחות שומרת על הקיים,

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני