פעילות גופנית ותפקוד הלב

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

17/04/2010 | 18:02 | מאת: שלי

היי! אני תלמידת תיכון, ובמסגרת הבגרות שלי בחינוך גופני אני עושה עבודה עיונית, שפרק אחד ממנה מתייחס ללב ופעילות גופנית. אני מחפשת פה ובעוד אתרים מאמרים מתאימים אבל אי ןמאמר מורחב שיכול לענות לי על השאלה, והיא : כיצד פעילות גופנית משפיעה על תפקוד הלב? אשמח אם תוכלי לענות לי :)) תודה רבה שלי

שלי שלום, הייתי מאוד שמחה לעזור לך אך הנושא מאוד רחב וכפי ששמת לב אינני אוהבת לענות על קצה המזלג. ישנם מספר כיוונים בהם אפשר לענות על השאלה דוגמאות: 1. השפעות על הלב מבחינת מחלות לב (מניעת טרשת עורקים, איזון גורמי סיכון). 2. השפעות על תפקוד המודינמי: דופק, לחץ דם, תפוקת לב וכד'. 3. השפעות של כושר גופני - חיזוק שריר הלב, דרך שיפור בצריכת החמצן, שיפור במערכת ההיקפית, שיפור במערכת העצבים וכד'. כל נושא כזה הוא רחב ואפשר להעמיק בו ולהסביר מנגנונים או רק למנות את השינויים. אולי אם תמקדי אותי אוכל לעזור. בנוסף, אם תהיי סבלנית בקרוב אפרסם מאמר בפורום בדיוק בנושא זה אך זה ייקח קצת זמן. אשמח לעזור, יעל

21/04/2010 | 15:09 | מאת: שלי

תודה רבה על המענה :) בעיקרון אני צריכה הכל כי זה לעבודה ואני צריכה לתת על כל דבר קצת.. אם את מכירה, אז אולי תוכלי להפנות אותי למקור טוב באינטרנט שמספק את התשובות לשאלות שלי? תודה רבה! שלי

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני