כולסטקרול

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

17/04/2010 | 07:56 | מאת: משה

שלום, ערכי הכולסטרול שלי היו LDL 186 HDL 43 . לאחר טיפול בסטטינים: LDL 130 HDL 26 . במה הועילו חכמים אם ה HDL ירד גם הוא ?

משה שלום, אינני רופאה ואינני מתמצאת בתרופות, עליך לשאול את רופא המשפחה. לפי מיטב ידיעתי ישנה חשיבות גדולה להורדת ה- LDL כגורם סיכון עיקרי למחלות לב ובכך הצלחת. כמובן שינה חשיבות ל- HDL ויש להתייעץ עם הרופא לגביו. חשוב לשלב ייעוץ תזונתי על מנת לסייע לערכי LDL לרדת ולערכי HDL לעלות באמצעות תזונה נכונה הנמוכה בשומנים רווים והכוללת שומנים רב בלתי רווים. פעילות גופנית יכולה אף היא לסייע בהעלאת HDL (על אף עלייה צנועה בלבד) ובטיפול בגורמי סיכון נוספים למחלות לב והיא חשובה ביותר. בהצלחה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני