לחץ דם

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

14/04/2010 | 12:22 | מאת: דורון

שלום רב אמא שלי בת 64 סובלת מאי ספיקת לב הלחץ דם נא 140/85 לבין 149/87 דופק 60 משתמשת לכדורים להורדת דופק ולחץ דם רציתי לדעת אם כדי לקחת אותה למכון לשיקום הלב היא מבצעת פעליות מעטה של כושר גופני 3 פעמיים בשבוע הליכה של 10 דק' רציתי לדעת אם יכולה להאזן את הלחץ הדם בפעילות גופנית נוספת תודה מראש דורון

דורון שלום, אני ממליצה בחום לרשום את אמך למכון לשיקום לב. למכון שיקום לב יש המון מה לתרום לחולי אי ספיקת לב באיזון גורמי הסיכון, שיפור הכושר הגופני, שיפור התפקוד היומי ושיפור ניכר באיכות החיים. אינני יכולה להמליץ על פעילות גופנית נוספת מבלי להכיר את מצבה הבריאותי לעומק מאחר ולחולי אי ספיקת לב ישנם מספר מדדים שצריך להתחשב בהם ובדיקות שצריך לראות על מנת לקבוע איזו וכמה פעילות נוספת עליה לבצע. לכן אני שוב ממליצה ליצור קשר עם מכון לשיקום לב בהקדם. לגבי לחץ הדם, במידה ואמך איננה מאוזנת על אף נטילת הכדורים להורדת לחץ הדם, יש להיוועץ ברופא המשפחה, הקרדיולוג או מרפאת אי ספיקת הלב לגבי סוג ומינון הכדורים. בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני