ירידת ערך המוגלובין בעת שיקום לבבי

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

25/03/2010 | 09:07 | מאת: בן-ציון

שלום יעל, אשמח לשמוע את דעתך אם הסיבות המפורטות להלן, עלולות להיות גורם לירידה פתאומית בערך ההמוגלובין (12): 1. שינוי משמעותי מאד באורח חיים – הפיכת פעילות גופנית מאומצת לחלק בלתי נפרד מסדר היום, לאחר שנים רבות של הימנעות ממאמצים ולאחר כעשרים שנות צמחונות. 2. נטילה קבועה של אספירין (100 מ"ג). 3. צריכה מוגברת של מוצרי חלב (דלי שומן). בתודה ובברכת שבת שלום, בן-ציון

בן ציון שלום, אינני הכתובת הנכונה, עליך לפנות לדיאטנית ו/או לרופא המשפחה. מהידע האישי הדל שלי בתחום: 1. צמחונות עשויה להוביל לברזל נמוך אם לא נוטלים תוספים, אך אם אתה כבר 20 שנה צמחוני והיית עם המוגלובין תקין אין סיבה שעכשיו זה ישפיע. פעילות גופנית לא מורידה המוגלובין! 2. לא שידוע לי 3. לא שידוע לי ישנן סיבות רבות לירידה בהמוגלובין, עליך לעשות ברור. לרוב מתחילים בבדיקות דם של מאגרי ברזל, פריטין. עושים בדיקות צואה ובמידת הצורך קולונסקופיה. אנא פנה לרופא המטפל. בברכת חג שמח, יעל 2.

25/03/2010 | 10:10 | מאת: בן-ציון

פסח כשר, טעים, מזין ולא משמין!

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני